Revisió de la placa base Asus Sabertooth 990FX |

Valoració: 9.0 .

1. Introducció2. Placa base Asus Sabertooth 990FX (paquet)3. Placa base Asus Sabertooth 990FX (placa)4. Placa base Asus Sabertooth 990FX (UEFI i overclocking)5. Metodologia de prova 6. Suite 3D sintètica: Unigine Heaven Benchmark7. Suite 3D sintètica: 3D Mark Vantage8. Synthetic 3D Suite: 3DMark 119. Qualitat de la imatge: HQV Benchmark 2.0 (AMD)10. Qualitat de la imatge: HQV Benchmark 2.0 (Nvidia)11. Jocs: Resident Evil 5 (2560x1600)12. Jocs: Alien V Predator (1920x1080)13. Jocs: Far Cry 2 (1920x1200)14. Jocs: Lost Planet 2 (2560x1600)15. Jocs: Home Front (2560x1600)16. Jocs: Tom Clancy HAWX 2 (2560x1600)17. Jocs: Metro 2033 (2560x1600)18. Jocs: Total War: Shogun 2 (1920x1200)19. Jocs: BattleForge (5760x1080)20. Jocs: Medal Of Honor SP (5760x1080)21. Jocs: Devil May Cry 4 (5760x1080)22. Jocs: F1 2010 (5760x1080)23. Jocs: Left4Dead 2 (5760x1080)24. Sintètic: PCmark Vantage25. Sintètic: PCMark 726. Sintètic: SiSoft Sandra27. Sintètic: Cinebench R11.5 64 bit28. Sintètic: CrystalDiskMark i HD Tach29. Sintètic: AIDA 6430. Món real: reproducció de Blu Ray31. Món real: reproducció Flash HD32. Món real: codificació de vídeo33. Món real: còpia de fitxers amb Kingston HyperMax 3.034. Pensaments de tancament35. Veure totes les pàgines

Avui, AMD llança les seves noves plaques base de chipset 990FX i estem mirant el model Asus Sabertooth, que és una placa carregada amb una gran quantitat de funcions. L'Ultimate Force (TUF) Sabertooth 990FX té un VRM Digi+ de 10 fases i està connectat a quatre ranures DIMM DDR3 que admeten DDR3 de doble canal de 1866 mhz. Això es connecta al conjunt de xips 990FX a través d'un enllaç HyperTransport 3.1.

Ningú discutirà que Asus fa algunes de les millors plaques base del mercat. Les seves plaques base Republic Of Gamers (ROG) i Asus Crosshair V Formula han guanyat molts premis arreu del món. El meu favorit personal ara mateix és l'Asus Rampage III Black Edition X58, que va obtenir un sorprenent 9,5/10. quan es va revisar al març.



L'Asus Sabertooth 990FX també és compatible amb Quad GPU SLI i Quad CPU CrossfireX. És aquesta una de les millors plaques base per a jocs basades en AMD del mercat? Sobre el paper segur que ho sembla.

Resum d'especificacions

    CPU: Socket AMD AM3+ per a CPU de la sèrie AMD FX de fins a 8 nuclis. Compatible amb el sòcol AMD AM3 per als processadors AMD Phenom II/Athlon II/Sempron 100 Series. Chipset: AMD 990FX/SB950 Bus del sistema:Fins a 5,2 GT/s HyperTransport 3.0 Memòria: 4x DIMM, 32 GB màxim, DDR 3 1866/1600/1333/1066 mhz, ECC, No ECC i memòria sense memòria intermèdia.
    -Doble canal Expansió Ranures: 3 ranures PCI Express 2.0 x 16 (única @ x 16, doble @ x16, triple @ x16/x8).
    -1x ranura PCI Express 2.0 x 16 (negre @ x4).
    -1 x ranura PCI Express 2.0 x1. 1x ranura PCI Multi Tecnologia GPU : Admet Nvidia QUAD SLI i AMD Quad GPU CrossfireX Emmagatzematge: Chipset AMD SB950:
    -6x ports SATA 6Gb/s amb suport Raid 0,1,5, 10.
    2 controladors SATA Micron JMB362:
    -2x ports SATA de 3 GB/s.
    -1 port d'alimentació eSATA de 3 GB/s (verd).
    -1x port eSATA de 3 GB/s (vermell). LAN: Controlador Gigabit Lan Realtek 81111E Àudio d'alta definició:Realtek ALC892 CODEC d'àudio d'alta definició de 8 canals
    - So sense pèrdues de BD real de 192 KHz/24 bits de to absolut
    - Protecció del contingut de la capa d'àudio BD
    - Admet la detecció de connectors, la transmissió múltiple, la recuperació de tasques de la presa del panell frontal
    -Port de sortida òptic S/PDIF a l'E/S posterior
  • IEEE 1394: el controlador VIA VT6308P admet 2 ports IEEE 1394a (1 port a la placa central. 1 port al panell posterior).

La placa base Asus Sabertooth 990FX arriba en una caixa ben dissenyada amb el nom del producte a la part davantera amb el logotip 'The Ultimate Force' (TUF) a la part superior esquerra.

La caixa és un disseny de porta que s'obre per revelar una llista d'especificacions i característiques.

Vam rebre una mostra molt primerenca de la placa amb un paquet incomplet i discos de programari, però la versió minorista contindrà: una guia d'usuari, un DVD de suport, 4 cables SATA, un connector Asus SLI Bridge, una 'targeta de certificació' TUF, un Asus Q Shield, un kit de connector Asus Q i un manual de garantia (cinc anys).


El tauler en si és un atractiu disseny de 'camuflatge de l'exèrcit' amb dissipadors de calor verds i grisos que pobla el PCB. El disseny de la placa 'TUF' no és cap truc: utilitza boques 'TUF', condensadors sòlids i MOSFET... versions de grau militar, certificades de manera independent fora del control d'ASUS. Els chokes TUF són bàsicament chokes d'aliatge, fets d'un compost que combina diversos tipus de metall en lloc de només ferro, que s'utilitza en les versions tradicionals. Això pot permetre el suport de fins a 40 A de corrent, un 25 per cent més que els dissenys habituals. L'embalatge d'una sola peça també hauria d'eliminar l'emissió de soroll de vibració, ajudant a la durabilitat a llarg termini. Aquest producte també inclou un exclusiu 'xip antiestàtic' que és un disseny de circuit protector per negar els danys estàtics a la placa. Està construït amb l'estàndard de Factor de forma ATM de 30,5 cm per 24,4 cm.

La placa utilitza el disseny ASUS DIGI+ VRM per garantir els estàndards més alts de subministrament d'energia. L'arquitectura digital 8+2 proporciona una alta eficiència energètica, generant menys calor per millorar la vida útil dels components i garantir una pèrdua d'energia mínima. El disseny de fase de potència digital 8+2 amplia l'espectre de modulació per millorar l'estabilitat i reduir el soroll de commutació VRM detectant dinàmicament la càrrega del sistema.

Asus reclama una característica exclusiva per a aquest producte, un disseny d'alimentació de commutació que funciona no només per a la CPU i la memòria, sinó també per a altres components com ara targetes gràfiques, LAN i USB 3.0.

El ' E.S.P (Efficient Switching Power Design)' millora dràsticament l'eficiència del sistema i redueix la generació de calor' , segons ASUS.

La placa té dissipadors de calor estratègicament posicionats per assegurar-se que ofereix una refrigeració adequada, fins i tot en condicions d'overclock de càrrega elevada. Hi ha molt espai al voltant del sòcol de la CPU per instal·lar els dissipadors de calor més grans, inclòs el Noctua NH D14. Sempre és una bona indicació inicial que els enginyers van passar una estona pensant en el disseny. Els enllaços tèrmics tenen un disseny estriat de diverses capes per garantir que la calor es transfereixi ràpidament i s'irradiï cap a l'exterior.

Asus utilitza 'TUF CeraMIX', aquesta és una tècnica de recobriment de dissipador de calor que utilitza ceràmica per conduir activament la calor lluny del sistema. Això substitueix l'antioxidant tradicional per dissipar millor la calor amb la seva superfície irregular microscòpica i àrea ampliada. Asus recomana que no s'elimini cap dels mòduls del dissipador de calor, ja que pot doblegar el tub. També hi ha una opció 'TUF Thermal Radar' afegida al tauler... una manera fantàstica de dir que hi ha un seguiment tèrmic i un control posterior del ventilador per assegurar-se que les temperatures es mantenen sota control. Tanmateix, el radar tèrmic pot calcular velocitats ideals del ventilador en funció de la configuració de l'usuari.


El Sabertooth 990FX té suport per a 4 mòduls DIMM DDR3, permetent un total de 32 GB de memòria. La bios admet velocitats de 1866/1600/1333/1066mhz. Al costat de les ranures de memòria hi ha el MemOK! botó que garanteix que la màquina arrencarà, independentment de la memòria instal·lada. Aquesta funció de rescat pot ajudar a solucionar possibles problemes d'arrencada amb mòduls i temps específics. Sincerament, podem dir que mai hem necessitat aquesta funció, però sens dubte serà una opció útil si teniu algun problema d'arrencada de memòria. També hi ha diverses capçaleres de fans en aquesta rodalia (6 en total), cosa que és bo de veure.

Aquesta placa té un fort enfocament a oferir el millor rendiment de joc, admet configuracions SLI i CrossfireX en implementacions de 2, 3, 4 vies. (Configurable com a x16, x16/x16, x16/x8/x8, (ranura negra x4) en funció de com estiguin poblats).

Hi ha vuit ports SATA a la placa base Sabertooth 990FX, sis dels quals són capaços de SATA 6GBps (bronze), aquests estan controlats pel chipset AMD SB950. Els dos de la dreta estan controlats pel processador JMicron JMB362 i són capaços de SATA 3GBps.

A la part inferior de la placa hi ha una capçalera de sortida SPDIF, una capçalera IE1394, dues capçaleres USB i una capçalera RTC clara. A la dreta hi ha el connector del panell del sistema, ASUS ofereix un pràctic kit de connector Q, el que significa que podeu col·locar tots els cables de capçalera a l'adaptador fora de la carcassa.

La connectivitat del panell posterior és molt completa

  • 1x port combinat de teclat/ratolí PS/2
  • 1x Port de sortida òptic S/PDIF
  • 1 port d'alimentació eSATA de 3 GB/s (verd)
  • 1 port eSATA de 3 GB/s (vermell)
  • 1 port IEEE1934a
  • 1x port LAN (RJ45).
  • 2 ports USB 3.0/2.0 (blau)
  • 10 ports USB 2.0/1.1
  • Ports d'E/S d'àudio de 8 canals

El nostre AMD Phenom II X6 1100T instal·lat.

El Placa base Asus Sabertooth 990FX es basa en una interfície realment excel·lent impulsada per UEFI que funciona de manera similar als últims dissenys d'Intel Sandybridge que hem provat moltes vegades en el passat.

Inicialment, es presenta a l'usuari la visió general bàsica del maquinari, que inclou tres valors predefinits ideals per a usuaris sense experiència. La secció de prioritat d'arrencada és especialment útil, ja que fa que la resolució d'un problema d'arrencada sigui molt més intuïtiva. Els usuaris avançats voldran dirigir-se directament a la secció avançada, a la qual es pot accedir des d'un botó superior dret d'aquest tauler.

El tauler principal ofereix una visió general ràpida del sistema, la revisió UEFI, el nom del processador, l'idioma del sistema i l'hora.


Molts dels nostres lectors passaran molt de temps al panell AI Tweaker. Aquí podeu controlar la velocitat del processador, els voltatges i moltes freqüències i temps relacionats amb el sistema. Les configuracions de velocitat de memòria són molt exhaustives, amb configuracions de fins a 2400 MHz disponibles. Les opcions del perfil de memòria XMP també es destaquen aquí per a una configuració sense dolor.

El panell avançat dóna accés a moltes de les configuracions de la placa base, com ara SATA, USB i Northbridge. La funcionalitat de la CPU també es pot ajustar aquí.

La pestanya de supervisió s'explica per si mateixa i permet a l'usuari comprovar les temperatures del sistema. Especialment útil quan es fa overclocking, es canvia la configuració de tensió o després d'instal·lar un refrigerador de CPU nou.

El menú d'arrencada ofereix un ajust fi de totes les opcions relacionades amb l'arrencada i és un mode molt més avançat en comparació amb la pantalla de salutació inicial. Podeu desactivar el logotip d'inici, canviar les unitats i configurar les prioritats. Si és necessari, aquesta UEFI permet a l'usuari substituir la pantalla d'arrencada per dissenys animats personalitzats.

L'últim menú de la llista dóna accés a un grapat de les opcions de configuració principals, com ara emmagatzemar i carregar la configuració actual a l'O.C. Secció de perfil. La utilitat ASUS EZ Flash 2 permet a l'usuari actualitzar la bios del sistema des d'una unitat flaix.

L'overclocking a través d'aquesta placa base va ser indolor i vam aconseguir aconseguir un màxim estable de 4,3 GHz de l'AMD Phenom II X6 1100T, similar als nivells que vam assolir al nostre article sobre l'overclocking de finals de l'any passat. Aquest processador es mantindrà estable a 1,6 volts a 4,4 GHz, però és una mica arriscat a llarg termini sense passar a solucions de refrigeració hardcore. 4,3 GHz s'estableix mitjançant un multiplicador de 19x i es pot utilitzar les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana sense cap problema a 1,57 volts. Això és impressionant tenint en compte que estem utilitzant un refrigerador líquid 'tot en un'.

Avui estem utilitzant el processador AMD Phenom II X6 1110T de primera línia amb la placa base ASUS Sabertooth 990FX.


La validació del sistema és disponible aquí

Sistema Asus Sabretooth 990FX:
Processador : AMD Phenom II X6 1100T (proves de jocs a 4,3 ghz)
Placa base : Asus Sabretooth 990FX
Més fred : Antec Kuhler H20 920
Memòria : Corsair Dominator 1600mhz 9-9-9-24
Font d'alimentació : OCZ ZX 1250W
Unitat òptica : Asus BluRay SBC-06d1S-U
Xassís : Thermaltake Nivell 10 GT
Monitors : 3x Dell U2410 i Dell U3011 Ultrasharp.
HDD/SSD : Intel 40 GB SSD i 1 TB Samsung (OCZ Vertex 3 240 GB per CrystalDiskMark i HDTach)

Targetes gràfiques per a proves de jocs principals:
AMD HD6990 / QuadFireX
AMD HD6970 (3 proves de pantalla) / CrossfireX de 2 i 3 vies
AMD HD6950 / CrossfireX de 2 vies
Nvidia GTX590
Nvidia GTX580 / SLI de 2 vies
Nvidia GTX570

Targeta gràfica per a proves sintètiques secundàries (no per a jocs):
AMD HD5770

Programari:
Windows 7 64 Bit Enterprise Edition
Fraps Professional
SiSoft Sandra
CPUz
GPUz
Monitor de maquinari CPUID Professional
Cinebench R11.5 de 64 bits
CyberLink PowerDvd 11 Ultra
Cyberlink Media Espresso
CrystalMark
HDTach
HQV Benchmark V 2.0
3DMark 11
Punt de referència Unigine Heaven

Jocs:
Far Cry 2
Resident Evil 5
Battlefield Bad Company 2
Tom Clancy HAWX 2
Alien V Predator
Planeta perdut 2
Metro 2033
Espai mort 2
Batman Arkham Asylum
Battleforge
Crysis Warhead
Devil May Cry 4
Left4Dead 2
Total War: Shogun 2
Front de casa

Durant les proves s'utilitzen totes les actualitzacions i controladors de la BIOS més recents. Realitzem en condicions del món real, és a dir, proves en cinc tirades molt semblants i fem una mitjana dels resultats per obtenir una xifra mitjana precisa.

Unigine ofereix una manera interessant de provar el maquinari. Es pot adaptar fàcilment a diversos projectes gràcies al seu elaborat disseny de programari i al conjunt d'eines flexibles. Molts dels seus clients afirmen que mai han vist un codi tan eficaç, que és tan fàcil d'entendre.

Referent del cel és un punt de referència de GPU de DirectX 11 basat en el motor Unigine avançat d'Unigine Corp. Revela la màgia encantadora de les illes flotants amb un petit poble amagat als cels ennuvolats. El mode interactiu ofereix una experiència emergent d'exploració de l'intricat món del steampunk.

Un marc eficient i ben dissenyat fa que Unigine sigui altament escalable:

  • Renderització de múltiples API (DirectX 9 / DirectX 10 / DirectX 11 / OpenGL)
  • Multiplataforma: MS Windows (XP, Vista, Windows 7) / Linux
  • Suport total de sistemes de 32 i 64 bits
  • Suport de CPU multinucli
  • Suport Little/Big Endian (preparat per a consoles de jocs)
  • Potent API C++
  • Sistema integral de perfils de rendiment
  • Estructures de dades flexibles basades en XML

Utilitzem la configuració següent: resolució 1920×1080. Anti aliasing desactivat. Anisotròfia 4, Tessel·lació normal. Shaders High. 3D estèreo desactivat. API: Direct X 11.

Provem a 1080p perquè es puguin comparar totes les targetes de vídeo al llarg de les nostres revisions. Òbviament, les actualitzacions de controladors poden millorar lleugerament el rendiment amb el pas del temps, però, per regla general, és una manera útil de presentar les troballes.

Bons resultats per a la placa base Asus Sabertooth 990FX, mostrant una bona escala entre les configuracions CrossfireX i SLI.

Futuremark llançat 3DMark Vantage , el 28 d'abril de 2008. És un punt de referència basat en DirectX 10 i, per tant, només s'executarà amb Windows Vista (el Service Pack 1 s'indica com a requisit) i Windows 7. Aquesta és la primera edició on les funcions gratuïtes restringides La versió gratuïta no es pot utilitzar moltes vegades. Es va utilitzar una resolució de 1280 × 1024 amb la configuració de rendiment.

Un cop més, grans resultats amb aquest punt de referència amb Direct X 10, que mostra una escala sòlida a tota la gamma de targetes a SLI i CrossfireX.

3DMark 11 està dissenyat per provar el maquinari de DirectX 11 que s'executa a Windows 7 i Windows Vista, el punt de referència inclou sis proves de referència noves que fan un ús extensiu de totes les funcions noves de DirectX 11, com ara tessel·lació, ombrejats de càlcul i multiprocés.

Després d'executar les proves, 3DMark dóna al vostre sistema una puntuació amb números més grans que indiquen un millor rendiment. 3DMark 11 és la millor manera de provar DirectX 11 amb càrregues semblants a un joc.

Si voleu obtenir més informació sobre aquest punt de referència o comprar-lo vosaltres mateixos, aneu a aquesta pàgina .

3DMark 11 és el punt de referència més recent de Futuremark i se centra en el rendiment de Direct X 11. De nou, la placa Asus destaca un excel·lent rendiment general, amb gairebé 14.000 punts amb dos HD6990 a QuadFireX.

HQV Benchmark 2.0 és una versió actualitzada de l'eina original i consta de diversos clips de vídeo i patrons de prova dissenyats per avaluar la correcció de moviment, el desentrellaçat, la decodificació, la reducció de soroll, la millora de detalls i la detecció de la cadència de la pel·lícula.

Hi ha dues versions del programa, definició estàndard en DVD i alta definició en Bluray. A mesura que el nostre públic es concentrarà en el contingut en HD, nosaltres també ho farem.

Té un total de 39 proves de vídeo que s'han incrementat de 23 a l'original i la puntuació també ha augmentat d'un total de 130 a 210. A mesura que el maquinari i el programari es fan més complicats, el programari s'ha ajustat per assegurar-nos que podem maximitzar a fons la nostra anàlisi.

Llegiu la nostra anàlisi inicial aquí.

AMD HD6990/HD6970
Marqueu 4
Esfera amb patró estàtic 5
Barres grises 5
Violí 5
Estadi 2:2 5
Estadi 3:2 5
Desplaçament de text horitzontal 5
Desplaçament de text vertical 5
Transició al bloqueig 3:2 5
Transició al bloqueig 2:2 0
2:2:2:4 Vídeo DVCAM de 24 FPS 5
2:3:3:2 Vídeo DVCam de 24 FPS 5
3:2:3:2:2 24 FOS Vari-Speed 5
Animació 5:5 FPS 5
Animació 6:4 12 FPS 5
8:7 Animació 8 FPS 5
Problema de croma entrellaçada (ICP) 5
Error de mostreig de croma (CUE) 5
Soroll Aleatori: Veler 5
Soroll aleatori: flor 5
Soroll aleatori: sortida del sol 5
Soroll aleatori: nit del port 5
Text de desplaçament 5
Muntanya russa 5
Noria 5
Trànsit del pont 5
Patró de text/text de desplaçament 5
Muntanya russa 5
Noria 5
Trànsit del pont 5
Bandes de freqüència de lluminància 5
Bandes de freqüència de crominància 5
Text desaparegut 5
Millora de la resolució 15
Parc d'atraccions 5
Fusta a la deriva 5
Noria 5
Tons de pell 7
Total 196

Un nivell extremadament alt de qualitat d'imatge de les targetes gràfiques HD6990 i HD6970.

HQV Benchmark 2.0 és una versió actualitzada de l'eina original i consta de diversos clips de vídeo i patrons de prova dissenyats per avaluar la correcció de moviment, el desentrellaçat, la decodificació, la reducció de soroll, la millora de detalls i la detecció de la cadència de la pel·lícula.

Hi ha dues versions del programa, definició estàndard en DVD i alta definició en Bluray. A mesura que el nostre públic es concentrarà en el contingut en HD, nosaltres també ho farem.

Té un total de 39 proves de vídeo que s'han incrementat de 23 a l'original i la puntuació també ha augmentat d'un total de 130 a 210. A mesura que el maquinari i el programari es fan més complicats, el programari s'ha ajustat per assegurar-nos que podem maximitzar a fons la nostra anàlisi.

Llegiu la nostra anàlisi inicial aquí.

Nvidia GTX580
Marqueu 4
Esfera amb patró estàtic 5
Barres grises 5
Violí 5
Estadi 2:2 5
Estadi 3:2 5
Desplaçament de text horitzontal 3
Desplaçament de text vertical 5
Transició al bloqueig 3:2 5
Transició al bloqueig 2:2 0
2:2:2:4 Vídeo DVCAM de 24 FPS 5
2:3:3:2 Vídeo DVCam de 24 FPS 5
3:2:3:2:2 24 FOS Vari-Speed 5
Animació 5:5 FPS 5
Animació 6:4 12 FPS 5
8:7 Animació 8 FPS 5
Problema de croma entrellaçada (ICP) 5
Error de mostreig de croma (CUE) 5
Soroll Aleatori: Veler 5
Soroll aleatori: flor 5
Soroll aleatori: sortida del sol 5
Soroll aleatori: nit del port 5
Text de desplaçament 5
Muntanya russa 5
Noria 5
Trànsit del pont 5
Patró de text/text de desplaçament 5
Muntanya russa 5
Noria 5
Trànsit del pont 5
Bandes de freqüència de lluminància 5
Bandes de freqüència de crominància 5
Text desaparegut 5
Millora de la resolució 15
Parc d'atraccions 5
Fusta a la deriva 5
Noria 5
Tons de pell 5
Total 192

El maquinari de Nvidia obté 192 punts d'un possible 210, amb els darrers controladors instal·lats. Qualitat d'imatge molt impressionant durant les proves.

Resident Evil 5 , conegut al Japó com Risc biològic 5 , és un videojoc de trets en tercera persona de survival horror desenvolupat i publicat per Capcom. El joc és la setena entrega del Resident Evil sèrie de survival horror, i es va estrenar el 5 de març de 2009 al Japó i el 13 de març de 2009 a Amèrica del Nord i Europa per a PlayStation 3 i Xbox 360. Una versió del joc per Windows es va llançar el 15 de setembre de 2009 a Amèrica del Nord, el 17 de setembre al Japó i el 18 de setembre a Europa. Resident Evil 5 gira al voltant de Chris Redfield i Sheva Alomar mentre investiguen una amenaça terrorista a Kijuju, una ciutat fictícia a l'Àfrica.

Durant les tres primeres setmanes de llançament, el joc va vendre més de 2 milions d'unitats a tot el món i es va convertir en el joc més venut de la franquícia al Regne Unit. Des de desembre de 2009, Resident Evil 5 ha venut 5,3 milions de còpies a tot el món des del seu llançament, convertint-se en el més venut Resident Evil joc mai fet.

Aquest joc de DirectX 10 encara té un aspecte fantàstic i, tot i que es torna una mica limitat amb la CPU amb les solucions de gamma alta, encara demostra una bona prova amb l'última generació de jocs que molta gent encara juga avui dia.

Aliens V Predator ha demostrat ser un gran venedor des del llançament i Sega ha portat la franquícia a un nou territori després de prendre-la de Sierra. AVP és un títol compatible amb Direct X 11 i ofereix no només una representació avançada d'ombres, sinó també una tessel·lació d'alta qualitat per a les targetes que es posen a prova avui.

Per provar les targetes, vam utilitzar una resolució de 1080p amb DX11, Texture Quality Very High, MSAA Samples 1, 16 af, oclusió ambiental activada, complexitat d'ombra alta, desenfocament de moviment activat. Utilitzem això amb la majoria de les nostres proves de targetes gràfiques, de manera que les targetes són comparables a les revisions.

Aquest motor en particular sempre ha afavorit el maquinari AMD, tot i que amb el maquinari modern de gamma alta no hi ha problemes per alimentar aquest motor en aquestes configuracions amb fins i tot un únic HD6950 capaç de mantenir 30 fps + en tot moment.

Far Cry 2 (comunament abreujat com a FC2 o fc2″) és un joc de trets en primera persona de final obert desenvolupat per Ubisoft Montreal i publicat per Ubisoft. Va ser llançat el 21 d'octubre de 2008 a Amèrica del Nord i el 23 d'octubre de 2008 a Europa i Austràlia. Va estar disponible a Steam el 22 d'octubre de 2008. Crytek, els desenvolupadors del joc original, no van participar en el desenvolupament de Far Cry 2 .

Ubisoft ha comercialitzat Far Cry 2 com la veritable seqüela de Far Cry , tot i que la seqüela té molt poques similituds notables amb el joc original. En canvi, compta amb personatges i escenaris completament nous, així com un nou estil de joc que permet al jugador una major llibertat per explorar diferents paisatges africans com deserts, selves i sabanes. El joc té lloc en una nació moderna de l'Àfrica oriental en un estat d'anarquia i guerra civil. El jugador pren el control d'un mercenari en un llarg viatge per localitzar i assassinar The Jackal, un famós traficant d'armes.

Far Cry 2 segueix sent un joc popular i l'entorn del món obert pot afectar fins i tot el darrer maquinari disponible avui dia.

Configuració: 1920 × 1200, D3D10, Desactiva la intel·ligència artificial (No), Pantalla completa, Anti-aliasing (8x), VSync (No), Qualitat general (Ultra alta), Vegetació (Molt alta), Ombreig (Ultra alta), Terreny (Ultra Alta), Geometria (Ultra Alta), Post FX (Alta), Textura (Ultra Alta), Ombra (Ultra Alta), Ambient (Alta), Hdr (Sí), Bloom (Sí), Foc (Molt Alta), Física (molt alta), arbres reals (molt alta)

Far Cry 2 segueix sent un títol popular, amb un entorn de món obert èpic que s'adapta a un ampli públic de jugadors que no els agrada el joc lineal. La placa base Asus Sabertooth 990FX mostra una bona escala en tota la gamma de proves, destacant nivells de rendiment molt impressionants.

Planeta perdut 2 és un videojoc de trets en tercera persona desenvolupat i publicat per Capcom. El joc és la seqüela de Lost Planet: Extreme Condition que també és realitzada per Capcom, que té lloc deu anys després dels fets del primer joc, al mateix planeta fictici. La història passa a E.D.N. III 10 anys després dels fets del primer joc. La neu s'ha fos per revelar selves i més zones tropicals que han substituït regions més glaçades. La trama comença amb mercenaris lluitant contra els pirates de la selva.

Després de destruir una mina, els mercenaris continuen evacuant la zona, en la qual apareix un Akrid de categoria G i els ataca. Després de ser rescatats, descobreixen que el seu punt d'evacuació (on va aparèixer la Categoria-G) era un muntatge i cap equip de recollida els esperava. Planeta perdut 2 s'executa amb MT-Framework 2.0, una versió actualitzada del motor utilitzat en diversos jocs desenvolupats per Capcom.

Estem provant en mode DX11 amb tots els paràmetres al màxim. Les funcions de Direct X 11 són al màxim.

Lost Planet 2 és un joc avorrit, però el motor Direct X 11 és una bona prova del maquinari modern, fins i tot si està una mica inclinat cap al maquinari Nvidia.

Façana de casa és una ficció especulativa, ambientada en un futur proper, després del pic del petroli, que inclou uns Estats Units significativament reduïts i una Corea unida que ha construït una aliança massiva a l'Àsia oriental. La Gate Corporation (una important empresa militar privada) també té un paper menor. El joc se centra en el col·lapse dels Estats Units, la posterior ocupació per part de la Gran República de Corea —una Corea unida sota el domini de Corea— i la Resistència americana que lluita contra aquesta ocupació. El jugador està convidat a unir-se a la Resistència americana, utilitzant tàctiques de guerrilla, comandant vehicles militars i utilitzant tecnologia avançada de drons.

La versió per a PC d'Homefront s'ha subcontractat a Digital Extremes, un desenvolupador canadenc responsable de nombrosos jocs d'Unreal Tournament i ports de Bioshock. Frank Delise, el productor executiu de la versió per a PC, ha afirmat que la versió per a PC del joc comptarà amb contingut exclusiu i servidors dedicats. Les funcions exclusives addicionals inclouen suport de clans, gràfics DirectX 11 i cabines de vehicles en primera persona.

L'escalat CrossfireX no és genial amb aquest joc, però no és una falla del maquinari, només del disseny del joc.

Tom Clancy's H.A.W.X. 2 és un joc d'acció de vol d'estil arcade desenvolupat per Ubisoft Romania i publicat per Ubisoft. Després dels esdeveniments del primer joc, l'esquadró H.A.W.X és enviat a l'Orient Mitjà, on s'està registrant un alt nivell de violència, i l'aparició de diversos líders insurgents en diversos punts calents. L'equip també ha d'investigar la misteriosa desaparició de les armes nuclears russes. El jugador controlarà tres grups: un americà (Hunter), un britànic (Munro) i un rus (Sokov), cadascun amb els seus propis pilots i personatges secundaris. També hi haurà referències a altres personatges de l'univers de Tom Clancy.

Estem provant en mode DX11 complet amb tots els paràmetres al màxim.

HAWX 2 és un joc divertit i que funciona especialment bé amb el maquinari Nvidia, com es pot veure als resultats anteriors.

Metro 2033 és un videojoc orientat a l'acció amb una combinació de survival horror i elements de trets en primera persona. El joc està basat en la novel·la Metro 2033 de l'autor rus Dmitry Glukhovsky. Va ser desenvolupat per 4A Games a Ucraïna i llançat el març de 2010 per a Xbox 360 i Microsoft Windows.

El joc utilitza el motor 4A multiplataforma, que s'executa a Xbox 360, PlayStation 3 i Microsoft Windows. Hi ha certa controvèrsia sobre si el motor es basa en el motor de raigs X previ al llançament (tal com afirma Sergiy Grygorovych, el fundador de GSC Game World, així com els usuaris que han vist les captures de pantalla de 4A Engine SDK, citant similituds visuals, recursos compartits i avaluació tècnica de la demostració prèvia al llançament de 4A Engine realitzada a petició de GSC Game World), o si el motor és un desenvolupament original (tal com afirma 4A Games i Shiskovtsov d'Oles en particular) que afirma que ho hauria fet. no ha estat pràctic adaptar el motor de raigs X amb suport de consola). La versió per a PC inclou funcions exclusives com ara el suport de DirectX 11 i s'ha descrit com una carta d'amor als jugadors de PC a causa de l'elecció dels desenvolupadors de fer que la versió de PC [especialment] fos fenomenal.

Un motor d'impostos, especialment en aquesta resolució. Tant les solucions de gamma alta d'AMD com de Nvidia ofereixen realment una gran experiència de joc.

Shogun 2 està ambientada al Japó feudal del segle XVI, després de la guerra d'Ōnin. El país està dividit en clans rivals liderats per senyors de la guerra locals, cadascun lluitant pel control. El jugador assumeix el paper d'un d'aquests senyors de la guerra, amb l'objectiu de dominar altres faccions i reclamar el seu domini sobre el Japó. L'edició estàndard del joc comptarà amb un total de vuit faccions (més una novena per al tutorial), cadascuna amb una posició inicial única i diferents forces polítiques i militars.

Totes les configuracions s'envien a ultra amb ombres de maquinari i SSAO habilitat.

Un motor intensiu que actualment funciona més ràpid amb el maquinari AMD. No obstant això, grans resultats en tota la prova.

BattleForge és un videojoc desenvolupat per EA Phenomic i publicat per Electronic Arts. Va ser llançat a Windows el març de 2009. El mateix mes es va publicar una demostració. BattleForge és un RTS basat en cartes. Gira al voltant de negociar, comprar i guanyar mitjançant microtransaccions. Les microtransaccions no són necessàries per jugar al joc, només per comprar cartes noves.

És compatible amb DirectX 11 que ofereix suport complet per a la tessel·lació de maquinari.

Una mitjana de 35 fotogrames per segon destaca l'excel·lent rendiment de joc de la placa base HD6970 i Asus Sabertooth 990FX.

Medalla d'Honor La campanya per a un sol jugador utilitza una versió molt modificada d'Unreal Engine 3 i el seu multijugador utilitza el Frostbite Engine. La campanya per a un jugador té lloc l'any 2002 a l'Afganistan.

Durant la meitat del joc, els jugadors assumeixen el paper d'un operador DEVGRU anomenat Rabbit, d'AFO Neptune. Per a la resta, el jugador alterna els papers d'un franctirador de la Delta Force amb el nom en codi Deuce, de l'AFO Wolfpack, així com l'especialista de guardabosques de l'exèrcit Dante Adams del 75è regiment de guardabosques i el capità Brad Hawkins, artiller de l'AH-64 Apache.

Una gran experiència de joc amb el sistema ASUS alimentat per AMD.

Devil May Cry 4 és un joc d'acció que va ser publicat i desenvolupat per Capcom l'any 2008 per a les plataformes Xbox 360, PlayStation 3 i Windows. El joc és la quarta entrega de la sèrie Devil May Cry.

Al joc, el jugador controla tant en Nero com en Dante, el protagonista del joc i el personatge principal de la sèrie, mentre lluiten contra els enemics en combat cos a cos mitjançant armes de foc, espases i altres armes. Els personatges Lady i Trish dels jocs anteriors de la sèrie apareixen, juntament amb els nous personatges Nero, Kyrie, Credo, Gloria i Agnus. El joc està ambientat després de Devil May Cry però abans de Devil May Cry 2.

Hem utilitzat configuracions molt altes amb HDR en alt i 8aa i 16af per millorar la qualitat de la imatge al màxim.

Devil May Cry 4 té un aspecte fantàstic en diverses pantalles i l'HD6970 és capaç de fer una mitjana de 70 fps amb la placa Sabertooth i l'AMD Phenom II X6 1100T amb overclockeig.

F1 2010 és un videojoc basat en la temporada 2010 del campionat del món de Fórmula 1. És la seqüela del videojoc de 2009 basat en la mateixa sèrie. Va ser llançat el setembre de 2010 a les plataformes Xbox 360, PlayStation 3 i Microsoft Windows. El joc va ser confirmat per Codemasters el 23 d'abril de 2009. El motor del joc es basa en el nou motor EGO 1.5, una evolució no oficial del motor EGO 1.0 que es va crear especialment per al títol.

Estem provant en tres pantalles amb 4aa i 8af activats i configuracions de qualitat ultra en mode DX11.

F1 2010 és un gran joc de conducció que és una bona prova d'estrès amb aquesta resolució. El sistema aconsegueix mantenir les velocitats de fotogrames en el punt dolç de 25 fps o més en tot moment.

Left 4 Dead 2 és un joc de trets cooperatiu en primera persona. És la seqüela del premiat Left 4 Dead de Valve Corporation.

Igual que l'original, Left 4 Dead 2 està ambientat després d'una pandèmia apocalíptica i se centra en quatre supervivents que lluiten contra hordes d'infectats. Els supervivents han d'obrir-se pas a través dels nivells, intercalats amb cases segures que actuen com a punts de control, amb l'objectiu d'arribar a un vehicle de rescat al final de la campanya. La jugabilitat es veu alterada procedimentalment per un motor d'intel·ligència artificial anomenat Director que supervisa el rendiment dels jugadors i ajusta l'escenari per oferir un repte dinàmic. S'han introduït diverses funcions noves: nous tipus d'armes infectades, armes cos a cos i un arc de la història que connecta les cinc campanyes del joc.

El motor d'origen de Valve no causa cap problema per a aquest sistema, fins i tot en 3 pantalles, sense baixar mai de 40 fps en cap moment.

PCMark Vantage és una suite de referència per a PC dissenyada per a Windows Vista que ofereix una senzillesa d'un sol clic per a usuaris ocasionals i proves detallades de grau professional per a la indústria, la premsa i els entusiastes.

Una puntuació de PCMark és una mesura del rendiment del vostre ordinador en una varietat de tasques habituals, com ara veure i editar fotos, vídeos, música i altres mitjans, jocs, comunicacions, productivitat i seguretat.

Des d'ordinadors de sobretaula i ordinadors portàtils fins a estacions de treball i equips de jocs, comparant la vostra puntuació de PCMark Vantage amb altres sistemes similars podeu trobar els colls d'ampolla de maquinari i programari que us impedeixen obtenir més del vostre PC.

Un conjunt sòlid de resultats per a la plataforma alimentada amb Sabertooth AMD Phenom II X6 1100T.

PCMark 7 inclou 7 proves de PC per a Windows 7, que combinen més de 25 càrregues de treball individuals que cobreixen emmagatzematge, càlcul, manipulació d'imatges i vídeos, navegació web i jocs. Dissenyat específicament per cobrir tota la gamma de maquinari de PC, des de netbooks i tauletes fins a portàtils i ordinadors de sobretaula, PCMark 7 ofereix proves completes de rendiment de PC per a Windows 7 per a ús domèstic i empresarial.

PCMark 7 és el punt de referència més nou de Futuremark i només l'hem començat a utilitzar la darrera setmana. Aquesta és una manera ideal de comparar el vostre propi sistema amb la construcció Phenom II X6 1100T.

SiSoftware Sandra (l'Analitzador del sistema, l'assistent de diagnòstic i informes) és una utilitat d'informació i diagnòstic. Hauria de proporcionar la major part de la informació (inclosa la no documentada) que necessiteu saber sobre el vostre maquinari, programari i altres dispositius, ja siguin maquinari o programari.

Sandra és un nom (de noia) d'origen grec que significa defensora, ajudant de la humanitat. Creiem que és molt adequat.

Funciona de la mateixa manera que altres utilitats de Windows, però intenta anar més enllà i mostrar-vos més del que està passant realment. Donar a l'usuari la possibilitat de fer comparacions tant a nivell alt com baix. Podeu obtenir informació sobre la CPU, el chipset, l'adaptador de vídeo, els ports, les impressores, la targeta de so, la memòria, la xarxa, els components interns de Windows, AGP, PCI, PCI-X, PCIe (PCI Express), base de dades, USB, USB2, 1394/Firewire , etc.

Els ports natius per a tots els sistemes operatius principals estan disponibles:

  • Windows XP, 2003/R2, Vista, 7, 2008/R2 (x86)
  • Windows XP, 2003/R2, Vista, 7, 2008/R2 (x64)
  • Windows 2003/R2, 2008/R2* (IA64)
  • Windows Mobile 5.x (ARM CE 5.01)
  • Windows Mobile 6.x (ARM CE 5.02)

Totes les tecnologies principals tenen suport i s'aprofiten:

  • SMP - Multiprocessador
  • MC - Multi-Nucli
  • SMT/HT - Hyper-Threading
  • MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE 4.1, SSE 4.2, AVX, FMA: instruccions multimèdia
  • GPGPU, DirectX, OpenGL – Gràfics
  • NUMA - Accés a la memòria no uniforme
  • AMD64/EM64T/x64: extensions de 64 bits a x86
  • IA64 - Intel* Itanium de 64 bits

Exactament el que esperaríem d'un AMD Phenom II X6 1100T a aquestes velocitats. El sistema va obtenir una puntuació lleugerament superior a la prova de criptografia que a la nostra placa MSI 890GXM-G65.

CINEBENCH és una suite de proves multiplataforma del món real que avalua les capacitats de rendiment del vostre ordinador. CINEBENCH es basa en el premiat programari d'animació CINEMA 4D de MAXON, que s'utilitza àmpliament per estudis i cases de producció de tot el món per a la creació de contingut 3D. El programari MAXON s'ha utilitzat en pel·lícules de gran èxit com ara Spider-Man, Star Wars, The Chronicles of Narnia i moltes més.

CINEBENCH és l'eina perfecta per comparar el rendiment de la CPU i els gràfics en diversos sistemes i plataformes (Windows i Mac OS X). I el millor de tot: és completament gratuït.

El sistema alimentat Sabretooth/1100T dóna un gran resultat, anotant 6,51 punts sense overclockejar la CPU.

Una part molt important de la resposta global del sistema es deu al rendiment del disc dur. Utilitzem dues de les nostres utilitats de referència preferides Edició Crystalmark X64 i Tac HD per valorar el SSD i el HDD.

L'OCZ Vertex 3 SSD és una unitat de rendiment fantàstic i destaca els avantatges de passar a una de les noves unitats alimentades per Sandforce.

He estat utilitzant HDTach des de fa molts anys i sempre trobo que és un punt de referència inestimable per determinar els nivells potencials de rendiment. HD Tach és un punt de referència de maquinari de baix nivell per a dispositius d'emmagatzematge de lectura/escriptura d'accés aleatori, com ara discs durs, unitats extraïbles (ZIP/JAZZ), dispositius flash i matrius RAID. HD Tach utilitza controladors de dispositiu personalitzats i altres interfícies de Windows de baix nivell per evitar tantes capes de programari com sigui possible i apropar-se al rendiment físic del dispositiu.

Una velocitat mitjana mesurada d'uns 375 MB/s és una bona puntuació per a HDTach, tot i que està molt per sota dels nivells de rendiment reals de la unitat.

AIDA64 edició extrema és un programari de diagnòstic i benchmarking de Windows simplificat per a usuaris domèstics. AIDA64 Extreme Edition ofereix una àmplia gamma de funcions per ajudar en l'overclocking, el diagnòstic d'errors de maquinari, les proves d'estrès i la supervisió del sensor. Té capacitats úniques per avaluar el rendiment del processador, la memòria del sistema i les unitats de disc. AIDA64 és compatible amb tots els sistemes operatius Microsoft Windows actuals de 32 i 64 bits, inclosos Windows 7 i Windows Server 2008 R2.

El Phenom II X6 1100T ofereix un bon conjunt de resultats de referència quan s'utilitza amb la placa base Asus Sabretooth, molt en línia amb les xifres que hem aconseguit abans.

Els nostres bons amics de Cyberlink van proporcionar amablement el programari per als nostres BluRay i proves de conversió.

Cyberlink PowerDVD 11 és una de les millors solucions per a l'experiència BluRay a Windows i hem trobat que aquest programari funciona perfectament amb aquest chipset. Hem provat amb el nou disc Bluray de TRON LEGACY.

Cap desafiament per al 1100T, amb una demanda mitjana del 8 per cent a l'àrea de prova del disc.

La càrrega de la CPU oscil·la entre el 2 i el 16 per cent, cosa que indica que el sistema té molta potència de processament sobrant per fer múltiples tasques.

Moltes persones que fan servir aquest sistema gaudiran del contingut relacionat amb Flash, per la qual cosa creiem que és important provar amb alguns dels materials més exigents disponibles gratuïtament en línia. L'acceleració de maquinari completa està activada.

No hi ha problemes per tractar el contingut HD Flash, amb una demanda d'ús mitjana del 7% amb el nostre fitxer multimèdia.

CyberLink MediaEspresso 6 és el successor de CyberLink MediaShow Espresso 5.5. Amb la seva acceleració CPU/GPU més optimitzada, MediaEspresso és una manera encara més ràpida de convertir no només el vostre vídeo, sinó també els vostres fitxers de música i imatges entre una àmplia gamma de formats populars.

Ara pots reproduir i mostrar fàcilment les teves pel·lícules, cançons i fotos preferides no només al teu telèfon mòbil, iPad, PSP, Xbox o canals de Youtube i Facebook, sinó també a l'iPhone 4 recentment llançat. Compila, converteix i gaudeix d'imatges i cançons a qualsevol dels vostres dispositius informàtics i milloreu els vostres vídeos amb la tecnologia TrueTheater integrada de CyberLink.

Funcions noves i millorades
Conversió de mitjans ultra ràpida: amb el suport de la família de processadors Intel Core i-Series, ATI Stream i NVIDIA CUDA, la funció de conversió per lots de MediaEspresso permet transcodificar diversos fitxers simultàniament.
Tecnologia Smart Detect - MediaEspresso 6 detecta automàticament el tipus de dispositiu portàtil connectat a l'ordinador i selecciona el millor perfil multimèdia per iniciar la conversió sense necessitat de la intervenció de l'usuari.
Sincronització directa amb dispositius portàtils: els fitxers de vídeo, àudio i imatges es poden transferir en uns quants passos senzills a telèfons mòbils, inclosos els d'Acer, BlackBerry, HTC, Samsung, LG, Nokia, Motorola, Sony Ericsson i Palm, així com Sony. Dispositius Walkman i PSP.
Qualitat de vídeo millorada: CyberLink TrueTheater Denoise and Lighting permet millorar la qualitat del vídeo mitjançant filtres òptics de soroll i ajust automàtic de la brillantor.
Conversió de fitxers de vídeo, música i imatges: no només convertiu vídeos a formats populars com ara AVI, MPEG, MKV, H.264/AVC i FLV amb només fer clic en un botó, sinó també imatges com.jpeg'img/tech- notícies/43/asus-sabertooth-990fx-motherboard-review.jpg' rel='lightbox[46882]' title=espresso>

L'AMD Phenom II X6 1100T és més lent en la codificació que els processadors Sandybridge, però encara ofereix un resultat fort, amb poc més de 18 minuts. Això és més de 2 minuts i mig més ràpid que el 1055T més barat.

Ara provarem la velocitat USB 3.0 i 2.0, de manera que hem utilitzat una de les unitats més ràpides que tenim, la Kingston HyperX Max 3.0 128GB, que és un producte SSD basat en Toshiba dins d'una carcassa compatible amb USB 3.0.

Vam copiar un fitxer MKV de 3,9 GB cap a i des de les unitats Kingston i OCZ.

Grans resultats tant al bus USB 2.0 com a USB 3.0.

El Asus Sabertooth 990FX sens dubte serà ben rebut per l'audiència d'AMD quan arribi al detall en un futur molt proper. Al llarg d'unes setmanes, les proves de la placa van demostrar ser sòlides com una roca, fins i tot quan es van empènyer als límits... el disseny 'TUF' indica clarament els estàndards d'enginyeria exigents d'Asus i no només un altre. paraula de moda no aconseguir beneficis tangibles al món real.

El PCB té un disseny lògic provat amb fàcil accés a moltes seccions de resolució de problemes i també hi ha una gran quantitat de capçaleres de ventilador que omplen el tauler per garantir un ampli suport per als xassís de jocs més exigents. Com a plataforma entusiasta, no només és fantàstic veure una formidable arquitectura digital 8+2 que ofereix una gran eficiència energètica, sinó que també la bios UEFI ajustada a ASUS és tan intuïtiva com les utilitzades a les últimes plaques Sandybridge que hem utilitzat. L'overclocking del 1100T va resultar ser tan senzill com esperàvem, i només va requerir un augment moderat de tensió per aconseguir estabilitat a 4,3 GHz. De fet, 4,4 GHz + seria una possibilitat amb un refredament d'aigua de grau superior, o fins i tot un canvi de fase.

Els puristes d'AMD per fi estan rebent el suport del sistema QUAD SLI i QUAD CrossfireX i creiem que aquesta ampliació de la cartera és un bon moviment empresarial de Nvidia. Tot i que el Phenom II X6 1100T no ofereix el mateix nivell de gruix que els darrers dissenys d'Intel Sandybridge, sens dubte no s'esgota i en la majoria de les condicions sembla igual de sensible.

Els preus del Regne Unit no s'han confirmat en el moment d'escriure aquest escrit i actualitzarem aquesta pàgina quan tinguem més informació.

Avantatges:

  • Qualitat de construcció fantàstica
  • bon paquet
  • Overclock bé
  • Suport SLI i Crossfire

Contres:

  • Els processadors AMD no poden competir amb els últims dissenys d'Intel Sandybridge

Això és tan bo com per a AMD. Una fantàstica placa base d'Asus.